Gott Nytt 2021

Vi välkomnar det nya året och den stora förhoppningen är väl att det mesta skall kunna normaliseras och återställas så skyndsamt som möjligt. Många är nog rejält nöjda med de rekommendationer och restriktioner vi har utsatts för under en längre tid i samband med pandemin. 

Det är inte så mycket vi kan göra i sammanhanget, förutom att följa de rekommendationer och bestämmelser som myndigheterna publicerar. Och att det har ställt till det för väldigt många och på så många olika sätt, det är väl de flesta numera väl medvetna om.  

Hur kommer 2021 att kunna se ut?  

Den frågan är det väl inte särskilt många som med säkerhet kan svara på. Att utvecklingen svänger, det kan man ju uppleva. Och med det nya vaccinet som nu är på intåg så ser väl många en möjlighet i detta. 

Och hur året kommer se ut för Attention Göteborgs verksamheter, det är heller inte helt enkelt att svara på. Däremot har vi en verksamhetsplan som skall följas, vi har ett årsmöte i mars och vi har medlemsaktiviteter som sedan i höstas har varit inställda. Så det är en hel del vi vet men samtidigt vet vi inte helt under vilka förutsättningar vi kommer kunna genomföra detta. 

Den digitala vardagen har blivit nästintill den nya vardagen för många av oss. Själv har jag fått prova på detta i samband med mitt arbete i gymnasieskolan. Distansundervisning i all ära, men det kan slå lite olika ut beroende på så mångt och på så mycket. Den slutsatsen kan nog många med mig våga ställa sig bakom. 

Så ja, året 2021 ser väl egentligen ut att kunna bli ett underbart år men samtidigt finns det en del risker med det. Och då syftar jag på möjligheten att kunna återgå till den normalitet som många av oss nog känner sig mest bekväm med. Nämligen rörelsefrihet och att inte behöva oroa sig för smittorisker och sjukdomsfall.  

Vi önskar ett Gott Nytt 2021 och undertecknad väljer ändå att se ljust på situationen och på de möjligheter det nya året har med sig. 

Egil Aasgaard, ordförande 

%d bloggare gillar detta: