Kännbar värme

Det hettar till sig i värmen. Fläkten snurrar och gardinerna fladdrar i horisontalt läge medans knattrande tangentbord och papper påminner om att det fortfarande är en bit kvar tills sommarsemestertider.
Men, i värmeböljans skugga finns det ändå utrymme och kraft att göra ytterligare några knop i knegande syfte.

Tankarna rör sig och med ett befinner dem sig i den digitala film- och podcastvärlden. Båda är ytterst intressanta, trots värmen och tanken på de till tider fysiska prestationer, som ju det mesta inom kreativt skapande innebär. I alla fall för undertecknad.
Att lägga mig platt för att få det optimala perspektivet är ett exempel, och det exemplet innebär ju en form för fysiskt påfrestande, i synnerhet nu i värmen när kroppen redan är i ett seghetsläge som månne kan påminna om kroppsvarvtalen någon gång mitt i sommarsemestern.

Jag kanske hellre skall rigga utrustningen och sitta pall, prata i micken och helt enkelt spela in ett podcastavsnitt. Det är förstås inte lika krävande, rent fysiskt- å andra sidan krävs det en del förberedelser i betydelsen att koppla XLR kontakter och övriga kablar.
Även det här, detta i nuet- skrivandet, det är ju förstås också krävande i värmen, men ack så roligt. Fingrarna dansar över de låga tangenterna och orden fyller upp Word dokumentet i en rasande fart. Visst är det härligt, kan jag tycka- och bakom mig snurrar fläkten och alla papper är sedan länge bortblåsta.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: