https://youtu.be/HOjOjTXB7io

Filminspelning

Det faller sig naturligt, kan man tycka- att använda huvudingången när man skall in i en byggnad. I synnerhet när huvudingången är den första och enda man ser av ingångar.
Jag syftar på FUB- huset på Lillatorpsgatan 10 där Attention Göteborg anordnar sina två medlemsaktiviteter i samverkan med Studieförbundet vuxenskolan i Göteborg.

En av våra aktiva kom i onsdags med ett lysande förslag; vi spelar in ett filmklipp som visar vilken ingång man skall välja för att komma till lokalen där aktiviteterna bedrivs.
Som sagt så gjort.

Filmkameran var redan färdig riggad och klargjord så vi tog oss ut och gjorde en snabb genomgång om hur vi skulle göra.

Filmklippet beskriver alltså hur man går i förhållande till huvudingången på FUB- huset.
Från huvudingången tar man höger och kommer till nästa ingång. Gå förbi den. Den ingång man då ser är rätt ingång. Kliv in och gå uppför trappan. Nu är man på det våningsplan där vi har våra aktiviteter och du kommer hitta oss direkt.

Medlemsaktiviteterna anordnar vi varje onsdag ut året och tidpunkten är kl. 18-19.30

/ Egil Aasgaard

Uppstartsdag för två modifierade medlemsaktiviteter.

Senast omtalades medlemsaktiviteten för “Prata & Skapa”. Vi såg ett behov av att splittra gruppen för att nå flera och öka delaktigheten.

Således bildades de tgvå grupperna, “Samtal i RUMMET” och “Attention FILM & Media”

Onsdag den 2 september startar dessa två alltså upp igen och i en ny form.

Vill man prata och umgås, då sätter man sig i den grupp som satsar på olika samtalsämnen, ledda av Peter, cirkelledare från Studieförbundet Vuxenskolan.

Vill man syssla med film, då går man till gruppen FILM & Media som leds av Egil Aasgaard, tillika ordförande i Attention Göteborg.

Filmgruppen är ju välkänd för flera av oss då den redan har varit i gång under delar av vårterminen 2020. Dock satte Corona stopp för aktiviteten.

Vill du vara med, möt upp oss på Lillatorpsgatan 10 (FUB- huset) och ta del av vad vi kommer engagera oss med under onsdagskvällarna denna höst.

Det finns möjlighet att träffa andra, samtala och umgås samt som sagt- syssla med filmproduktion.

Vi startar 18 och håller på tills 19.30 och enkel fika ingår.

Välkomna!

/ Egil Aasgaard

Ordförande

Attention Göteborg

Nya medlemsaktiviteter

Vi har länge sett behovet av en mötesplats där man kan träffas, umgås och samtala över en enkel fika. Föregångaren är ”Prata & Skapa” som varit igång sedan 2019.

Nu har vi genomfört några omprioriteringar med tillhörande ändringar och utvecklat detta vidare. Vi delade upp ”Prata & Skapa” i två delar;

  1. Samtal i RUMMET
  2. Attention FILM & Media

På så sätt blir inriktningen mer tydlig. I gruppen ”Samtal i RUMMET” träffas man, diskuterar och/eller umgås samt avnjuter, om man så önskar- en enkel fika. Här blir samtalsämnet det centrala och bestäms, inom gruppen- inför nästa träff. Samtalet är alltså fokusområdet i denna medlemscirkelaktivitet som bedrivs i cirkelform och i samverkan med Studieförbundet vuxenskolan i Göteborg och i deras lokaler på Lillatorpsgatan 10 (FUB- Huset)

I Attention FILM & Media sysslar vi enbart med film och det mesta som kretsar kring just film. Det finns såklart tillfälle att prata och umgås, även här- men då handlar det nog i första hand om att diskutera film, manus, teknik och idéutveckling av det vi skall arbeta med, alltså- FILM.

Vi kommer även arbeta litegrand med ljud, alltså- podcastproduktion.

Adressen är även här, Lillatorpsgatan 10, (FUB- Huset)

Båda aktiviteterna startar upp igen den 2 september och pågår alltså damtidigt i olika lokaler på Lillatorpsgatan 10.

Du anmäler ditt intresse för den grupp du önskar delta i och du registreras då som aktiv deltagare. Du kan maila in ditt intresse med namn, telefonnummer samt e-postadress till:

kansliet@attention-goteborg.se eller ring Egil, 031-13 19 00, ansvarig för Attention FILM & Media.

Intresserad?

Välkommen med din anmälan!

Kännbar värme

Det hettar till sig i värmen. Fläkten snurrar och gardinerna fladdrar i horisontalt läge medans knattrande tangentbord och papper påminner om att det fortfarande är en bit kvar tills sommarsemestertider.
Men, i värmeböljans skugga finns det ändå utrymme och kraft att göra ytterligare några knop i knegande syfte.

Tankarna rör sig och med ett befinner dem sig i den digitala film- och podcastvärlden. Båda är ytterst intressanta, trots värmen och tanken på de till tider fysiska prestationer, som ju det mesta inom kreativt skapande innebär. I alla fall för undertecknad.
Att lägga mig platt för att få det optimala perspektivet är ett exempel, och det exemplet innebär ju en form för fysiskt påfrestande, i synnerhet nu i värmen när kroppen redan är i ett seghetsläge som månne kan påminna om kroppsvarvtalen någon gång mitt i sommarsemestern.

Jag kanske hellre skall rigga utrustningen och sitta pall, prata i micken och helt enkelt spela in ett podcastavsnitt. Det är förstås inte lika krävande, rent fysiskt- å andra sidan krävs det en del förberedelser i betydelsen att koppla XLR kontakter och övriga kablar.
Även det här, detta i nuet- skrivandet, det är ju förstås också krävande i värmen, men ack så roligt. Fingrarna dansar över de låga tangenterna och orden fyller upp Word dokumentet i en rasande fart. Visst är det härligt, kan jag tycka- och bakom mig snurrar fläkten och alla papper är sedan länge bortblåsta.

FILM & Media

”Prata & Skapa” (P&S) startade 2019 som ett erbjudande till medlemmar i Attention Göteborg. Syftet är att kunna erbjuda en fast mötesplats och tid där man kan träffas och samtala samt kunna delta i olika former för skapande verksamhet.

Under hösten 2020 kommer Attention Göteborg utöka P&S ytterligare. Detta innebär att film- och mediadelen utökas till enbart att syssla med film och media.

Projektet kommer drivas i samverkan med Studieförbundet vuxenskolan (SV) och i cirkelform.

P&S kommer fortsätta som vanligt, också det i samverkan med SV och i deras lokaler på Lillatorpsgatan 10 i Göteborg.

Attention FILM & Media kommer också förläggas i SV lokaler på Lillatorpsgatan 10

Vi startar upp P&S och Attention FILM & Media den 2 september kl. 18-19.30

Mer info om dessa två aktiviteter kommer publiceras under sommaren och det hela kommer anpassas efter de för hösten rådande rekommendationer kring coronasituationen.

För mer info om dessa två cirkelprojekt, kontakta Egil, ordförande i Attention Gbg

031-13 19 00

kansliet@attention-goteborg.se

Det Digitala Mötesrummet 2

Det Digitala Mötesrummet är igång och intresset visar sig vara stort. I tider då det mesta av det vi är vana vid, ändrar sig- och inget är sig likt, då anpassar vi oss relativt snabbt till nya rutiner och hanterar de ändringar som vi ibland måste förhålla oss till på ett relativt okey sätt.

Så i brist på de fysiska mötena och aktiviteter har den digitala delen av vår tillvaro skjutit fart. Det kan man se bara på webbkamerafronten. Utsålda och nya påfyllningar väntas in till hösten. Då är månne coronasituationen under kontroll, vem vet- vi kan ju hoppas på det, i alla fall.

Nåväl, det Digitala Mötesrummet är som sagt intressant för en del och redan den 4 juni kör vi möte nummer två. Om tekniken vill sig och alla kommer ihåg tiden, så ser det ut till att vi får ett fullsatt mötesrum.

Och temat är från en medlem jag hade kontakt med;

”Hur kan vi träffas utomhus”

Frågan är väl rätt så relevant, tänker jag- i dessa tider då det finns målade streck i butiker och uppmaningar om 2-metersregeln.

”Håll avstånd”

Jomen, det måste vi ju, det finns en hel del av oss som faktiskt påverkas en hel del av allt detta som kretsar kring viruset. Med full rätt, kan man ju mena- i synnerhet när man dagligen blir serverad rubriker och siffror som på inget sätt är särskilt uppmuntrande.

Men så är läget just nu. Och inget kan vi göra åt det, förutom att förhålla oss till de rekommendationer som myndigheter publicerar.

Men att träffas fysiskt är väl ändå möjligt, kan man ju tycka. Och det är precis det som är torsdagens tema i det Digitala Mötesrummet.

”Hur kan vi träffas utomhus”

Digitala Mötesrummet

Vill du vara med i Attention Göteborgs Digitala Mötesrum?

Vi kopplar upp oss via det digitala mötesverktyget Zoom och genomför en digital träff. Du kan delta med din dator, surfplatta eller smartphone. De första mötena kör vi som ett träffmöte utan agenda och ser vi hur vi känner för denna form att träffas.

Det enda du behöver göra är att registrera dig som intresserad.

Maila till: kansliet@attention-goteborg.se

I mailet skriver du följande; ”Jag vill vara med i det digitala mötesrummet” samt namn, telefonnummer och e-postadress.

Sedan får du ett mail med beskrivningar, länk och en kod för att komma in i det digitala mötesrummet.

Enkelt och smidigt och inga nerladdningar av programvara behövs.

Nästa Digitala Mötesrum är den 11 juni kl. 19-20.

Tema för nästa Digitala Mötesrum är: “Hur kan vi träffas utomhus” och det syftas ju på den coronatid- och situation vi befinner oss i.

Nyfiken?

Släng iväg ett mail och intresseanmäl dig till det Digitala Mötesrummet, nu!

Medlem

Medlem

Bli medlem – vi behöver dig

Som medlem i Riksförbundet Attention stödjer du vårt arbete för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver. Vi är nu över 16 000 medlemmar och för varje ny medlem bli vi starkare och kan göra mer. När du blir medlem hjälper du oss att växa och få mer inflytande.Våra medlemmar är otroligt viktiga. Det är för er skull vi finns. Och utan er hade vår organisation inte kunnat existera.

Medlemsavgifter:
  • Huvudmedlem 240 kr per kalenderår
  • Familjemedlem 60 kr per kalenderår (boende på samma adress)
  • Stödorganisationer 400 kr per kalenderår

I vårt nya medlemsregister kan du bara lägga till familjemedlemmar i samband med att du blir medlem. Om du redan är medlem och vill lägga till familjemedlemmar, kontakta: medlem@attention.se

Du får medlemsförmåner

Som medlem hjälper du oss att bli starkare så vi kan göra ännu mer för att förbättra situationen för personer med NPF. Du får också ett antal medlemsförmåner:

  • En årsprenumeration på Tidningen Attention
  • Tillgång till en lokalförening där du kan träffa nya vänner och delta i träffar, aktiviteter och samtalsgrupper
  • Rabatt på öppna kurser som arrangeras av Attention Utbildning. Läs mer på deras webbsida.
  • Olycksfallsförsäkring – om något skulle hända dig eller dina barn (under 18 år) under någon av Attentions aktiviteter

Bli medlem

Använd din mobilkamera på QR- koden, sedan kommer du direkt till Attentions sida där du enkelt registrerar dig som medlem!

Så fungerar medlemsregistret / GDPR

När du registrerar dig som medlem sparas dina personuppgifter i Riksförbundet Attentions medlemsregister och du samtycker till att dina uppgifter registreras. Personuppgifterna används enbart till medlemshantering och för informationsutskick. Du kan själv kontrollera vilken information som finns sparad om dig genom att logga in på din medlemssida. Medlemsregistret hanteras av Riksförbundet Attentions kansli. Lokala medlemsregister hanteras av Riksförbundet samt av registeransvariga personer hos respektive lokalförening. Vi delar aldrig dina uppgifter med andra.

Om Attention Göteborg

Attention Göteborg är en av ca 60 lokalföreningar under Riksförbundet Attention.

Attention Göteborg arbetar utifrån målsättningen att kunna erbjuda medlemsaktiviteter- och insatser som efterfrågats och som vi vet behövs. Vår ambition är att du som medlem skall kunna ta del av konkreta och utvecklande aktiviteter som kan göra skillnad i vardagen. Många efterfrågar en mötesplats, en plats för samtal, engagemang och utveckling.

Attention Göteborg har två pågående långtidsaktiviteter som fyller dessa önskemål och behov.

“Attention FILM & Media” och ”Samtal i RUMMET” är aktiviteter som kommer pågå utan något fastställt slutdatum. Föreningen arbetar också för att öka kunskapen om NPF samt att arrangera aktiviteter för våra medlemmar. 

Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) så som ADHD, ASD/Aspergers syndrom, språkstörning och Tourettes syndrom. Vi arbetar för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden. Vi arbetar också för att anhöriga ska få ökat inflytande och avlastning. I vårt intressepolitiska program och i vår skolplattform kan du läsa mer om de frågor som vi driver.

I dessa tider…

Det var en tid före och nu är vi efter. Före viruset löpte det mesta på i sin gilla ordning som till exempel aktiviteter och annat som föreningen sysslade med.
Sen kom viruset!
Och nu är det tyvärr som de flesta av oss har fått erfara, det är stiltje i princip över det hela.
Det finns många tips, har undertecknad observerat. Alltså, i dessa coronatider. Saker som underlättar i olika sammanhang. Mest kanske för att kunna hålla igång de saker som man tidigare gjorde utan ens att tänka på att det var något som kunde påverka det man höll på med.
Digitala lösningar träder in i det mesta av vår vardag. I skolan, i jobbsammanhang och även i mötessammanhang.
Vi zoomar oss samman.
Som så många andra har fått göra, så har även vi i Attention Göteborg fått ställa in det mesta av allt. Förutom att hålla basmaskineriet igång. Och det är den administrativa delen av verksamheten.
När och på vilket sätt detta virus försvinner, för det gör det ju så småningom- så får vi avvakta och försöka hålla fokus på lite annat än det vi är så vana vid.
I vår kalender är det tomt. Det är ingen idé att ens tänka på att lägga ut de aktiviteter vi fick ställa in eller att tänka på nya. Det är bättre, vilket vi också gjort- att avvakta och se att det hela är återställt till det normala innan vi publicerar något i vår kalender.
Till dess, så kan vi i alla fall se fram emot sommaren med allt vad det innebär.

/Ordförande, Attention Göteborg