Inställda aktiviteter

På grund av den rådande coronasituationen i Sverige har inte heller vi i Attention Göteborg några problem med att följa de rekommendationer som gäller i samband med aktiviteter där människor samlas.
Således är både ”Prata & Skapa” och ”Pluggstugan” inställt tills vidare.

I samband med inställda aktiviteter har undertecknad observerat att vissa väljer att bedriva aktiviteter på distans, alltså, med digitala verktyg. Detta är däremot inget vi i Attention Göteborg har diskuterat eller funderat på. Vi har i nuläget helt enkelt inte de förutsättningar som krävs för att en sådan aktivitet kan fungera optimalt.
Vem hade räknat med att coronasituationen skulle utveckla sig som den gjort?
Väl, vi avvaktar tills det hela lugnar ner sig, men när det blir, det är det väl ingen som vet, än så länge.

När samhället väl återgår till mer vana rutiner, då är det dags att öppna igen. Och det publiceras på våra digitala kanaler.
Till dess, så skapa dig en situation där du känner dig både säker och bekväm utifrån de förutsättningar du har till ditt förfogande.

Ordförande, Attention Göteborg

I dessa tider….

Det mesta ställs på huvudet och inget är sig längre likt. Vi är i en tid som kan upplevas en smula surrealistisk. I alla fall kan undertecknad uppleva det så. Och det intrycket får man väl kanske mest igenom media där artiklarna avlöser varandra varannan timme. Vi påverkas nog av detta, på olika sätt, förstås- men ändå.

Som bildlärare är jag i den underliga situation där mina elever skall få sin undervisning på distans. Bara det är ju en utmaning som heter duga. Men vi löser det också. Visserligen är det en hel del man får ändra på, men det är ändå detta med utmaningar, det kan ge nya perspektiv och det kan ge nya möjligheter.

Så summa summarum vill nog många av oss att de vardagliga rutinerna löper på, precis som vi är vana vid, men ändå så ställs vi inför olika utmaningar som såklart påverkas oss på olika sätt.

Och hur hanterar vi det, kan man ju undra.

Som bildlärare har jag ofta fokus kring proportionernas harmoniska balans.

Det kanske även gäller i ens tankar?

Genomfört årsmöte

Attention Göteborg har avvecklat sitt årsmöte. Den 1 mars samlades ett gäng entusiaster och gjorde undan det som skall göras i samband med ett årsmöte. Det hela fortlöp på ett rätt så vanligt sätt, sett till årsmötens sätt att genomföras.

Efter mötet blev det möjligheter för samtal och mingel tillsammans med kaffe och fika. Trevligt är det, att få tillfälle att träffa medlemmar. Och trevligt är det, när det finns konkreta och genomförbara planer som ligger gott förankrat i görningen. Spännande skall det bli, att få följa utvecklingen.

Ordförande i Attention Göteborg ser på kommande verksamhetsår med stor optimism. Många uppgifter har vi på vår lista och många människor kommer glädjas av det föreningen erbjuder och föreningen av det vi får tillbaka.

Egil Aasgaard, ordförande

Nya aktivitetslokaler

Den 4 mars flyttar Attention Göteborg sin medlemsaktivitet, ”Prata & Skapa” till FUB- huset på Lillatorpsgatan 10. Detta är möjligt genom vår förenings samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan i Gbg.

Varför flyttar vi?

Vi har under hösten och fram tills nu hållit till i lokaler på Mellangatan i centrala Gbg. Det är även där föreningen har sitt kansli. Lokalerna har visat sig icke ändamålsenliga utifrån den medlemsaktivitet vi bedriver inom P&S.

Undertecknad har varit och besiktigat de lokaliteter vi kommer få till vårat förfogande och förutsättningarna ser mycket bra ut. Gott om utrymme, lugna omgivningar, möjlighet att dela upp i arbetsgrupper och beläget i en fin atmosfär.

Vi ser fram emot att starta upp på Lillatorpsgatan med ett inspirerat gäng med ett stort engagemang.

Egil

Ordförande

“Det puffar till”

Att naturen genererar inspiration, det kan väl många känna igen sig i. Så är det även för undertecknad.

När stormbyarna viner runt knutarna och regnet spöar ner fönstren så sitter jag i en inspirerande miljö och tar mig an alla sysslor kopplat till de nätsidor jag administrerar.

Det har inte blinkat till, än så länge i alla fall- i ljuset från alla mina 28 lampor, väl strategiskt utplacerade i mitt arbetsrum.

Däremot kan man läsa om strömavbrott i delar av södra Sverige på grund av stormens framfart. Det är väl så, att försvinner den, så gör den det- och det relativt snabbt. Poff, så kan det bli mörkt.

Ficklampa har jag- det gäller att ha en form för framförhållning, utifall att…man lär sig, att inte vara så naiv….”inget händer väl här- inget händer väl mig- allt är så säkert idag…”

Många av oss tror det. ”Men plötsligt så händer det”

Hur kunde det hända- ”vad skall ”ni” göra för att det inte skall kunna hända, igen”

Vi lever med naturkrafterna runt oss, i princip hela tiden. De är starka, naturkrafterna- det borde vi veta vid det här laget…

“Tystnad tagning”

Det ekar mellan betongväggarna och någon form av bildofter hänger kvar i luften. Inte så märkligt, kanske- vi befinner oss i ett parkeringsgarage en våning ner från gatan, någonstans i centrala Göteborg.

Kamerastativ, kablar, lampor och reflektorskärmar monteras upp. Här skall nämligen några filmscener skjutas. Man säger så, på filmspråket.

”Tystnad, tagning” ”Ljud, kamera”

”Varsågod”

Kvällsaktiviteten i källargaraget var mest för att ha roligt och testa ut den nya filmutrustningen.

Vi är igång med medlemsprojektet som bedrivs i cirkelform i samverkan med Studieförbundet vuxenskolan i Göteborg. Vi har faktiskt varit igång sedan hösten 2019 och vi träffas varje onsdag. Här samtalar vi, diskuterar och bollar idéer. Helt enligt projektidén till ”Prata & Skapa”

Och vi har en hel del idéer, allt från kortare filmer av informationsvarianten, men även längre dokumentärer och till och med spelfilm i långfilmsformat finns på ”att-göra-listan”

Denna kväll var det Benjamins idé som verkställdes. Cassandra skötte både kamera och ljudbom och undertecknad drog skärpan emellanåt.

”I källarvalvets mörka dunkel rasslar tärningarna på det kalla betonggolvet. Soptunnorna fick sig en genomgång medan mystiken svepte genom lokalen och den tunga luften kramade om oss”

Vi klippte till en kort-kort trailer av materialet. Den finns att se på Attention Göteborgs YouTubekanal!

/ordf.

SkrivarLyan

Blogg är ute, för länge sedan, tänker jag. Den känslan har jag haft i flera år och det blev väldigt tydligt när tioitopp-bloggarna ändrade från blogg till influencers. 

Många ord och begrepp blir fort ålderdomliga, så även ordet blogg. Därför väljer undertecknad att avvika från de moderna uttrycks- orden och väljer istället det mer klassiska, “Skrivarlyan”.

Här kommer ordförande i Attention Göteborg att publicera ord och tankar i text- och bildform och det är inte alls säkert att det enbart kommer kretsa kring NPF. 

Det finns en hel del i våran samtid och i vårat samhälle som är intressant vilket jag också funderar en del kring. Grunnar jag tillräckligt länge brukar det kunna hamna i textform och kan jag dela det med några till är ju även det intressant. 

Ordf.

..ord och tankar i textform…