“Tystnad tagning”

Det ekar mellan betongväggarna och någon form av bildofter hänger kvar i luften. Inte så märkligt, kanske- vi befinner oss i ett parkeringsgarage en våning ner från gatan, någonstans i centrala Göteborg.

Kamerastativ, kablar, lampor och reflektorskärmar monteras upp. Här skall nämligen några filmscener skjutas. Man säger så, på filmspråket.

”Tystnad, tagning” ”Ljud, kamera”

”Varsågod”

Kvällsaktiviteten i källargaraget var mest för att ha roligt och testa ut den nya filmutrustningen.

Vi är igång med medlemsprojektet som bedrivs i cirkelform i samverkan med Studieförbundet vuxenskolan i Göteborg. Vi har faktiskt varit igång sedan hösten 2019 och vi träffas varje onsdag. Här samtalar vi, diskuterar och bollar idéer. Helt enligt projektidén till ”Prata & Skapa”

Och vi har en hel del idéer, allt från kortare filmer av informationsvarianten, men även längre dokumentärer och till och med spelfilm i långfilmsformat finns på ”att-göra-listan”

Denna kväll var det Benjamins idé som verkställdes. Cassandra skötte både kamera och ljudbom och undertecknad drog skärpan emellanåt.

”I källarvalvets mörka dunkel rasslar tärningarna på det kalla betonggolvet. Soptunnorna fick sig en genomgång medan mystiken svepte genom lokalen och den tunga luften kramade om oss”

Vi klippte till en kort-kort trailer av materialet. Den finns att se på Attention Göteborgs YouTubekanal!

/ordf.

%d bloggare gillar detta: